Loto 6/49

Home » Loto 6/49

Loto 6 din 49 este un joc de noroc popular in mai multe tari, printre care si Romania.

In acest joc, jucatorii trebuie sa selecteze sase numere intre 1 si 49 si sa le inscrie pe un bilet de joc. 

Loto 6 din 49

Loto 6 din 49 este un joc de noroc popular in mai multe tari, printre care si Romania. In acest joc, jucatorii trebuie sa selecteze sase numere intre 1 si 49 si sa le inscrie pe un bilet de joc. In fiecare saptamana, au loc doua extrageri, in care sunt alese sase numere castigatoare, precum si un numar suplimentar, numit numarul norocos.

Premiile se acorda in functie de numarul de numere castigatoare alese de jucatori. Daca jucatorul a ales toate cele sase numere castigatoare, el castiga marele premiu, care poate ajunge la milioane de euro. Exista si alte categorii de premii, cum ar fi cele pentru 5 numere castigatoare, 4 numere castigatoare si asa mai departe.

In Romania, Loto 6 din 49 este organizat de catre Loteria Romana si are o istorie indelungata, datand din anii 1970. 

Multi romani participa la Loto 6 din 49, sperand sa castige un mare premiu si sa-si schimbe viata. Cu toate acestea, sansele de a castiga marele premiu sunt destul de mici, fiind de aproximativ 1 la 14 milioane.

Principiile jocului Loto 6/49 sunt similare cu celelalte jocuri de tip loto, dar in acest caz, numerele alese de participanti sunt cuprinse intre 1 si 49, iar o varianta simpla implica alegerea a 6 numere. Procedura de joc implica extragerea aleatorie a 6 numere din urna, iar exista patru categorii de castig in functie de numarul de numere ghicite:

  • Categoria 1: toate cele 6 numere extrase trebuie sa fie identice cu cele alese de jucator.
  • Categoria 2: jucatorul trebuie sa ghiceasca 5 din cele 6 numere extrase.
  • Categoria 3: jucatorul trebuie sa ghiceasca 4 din cele 6 numere extrase.
  • Categoria 4: jucatorul trebuie sa ghiceasca 3 din cele 6 numere extrase.

Instructiuni pentru jocul 6/49
Formatia etalon a jocului LOTO 6/49 este o varianta simpla, alcatuita din 6 numere diferite, selectate din cele 49 disponibile. In ceea ce priveste pozitia, fiecare varianta simpla corespunde unei dintre cele trei zone ale biletului, respectiv A, B si C.

Pentru a juca variante simple pe biletul LOTO 6/49, trebuie sa marchezi 6 numere pentru fiecare varianta, in cele trei zone ale campului 1, lasand campul 2 nemarcat.

Biletele LOTO 6/49 permit jucarea uneia, doua sau trei variante simple, combinate sau scheme reduse in oricare dintre cele trei zone A, B si C.

Instructiuni pentru jocul NOROC
Pentru a juca NOROC, trebuie sa completezi biletele LOTO 6/49 cu variante LOTO 6/49. Este necesar sa joci si LOTO 6/49 pentru a putea juca NOROC. La acceptarea unui bilet LOTO 6/49, terminalul produce un numar aleator de 7 cifre, care va fi numarul NOROC.

Participantul poate sa joace unul sau mai multe numere NOROC – pana la 64.000 de numere. Atunci cand se joaca mai multe numere, acestea vor fi de fapt un interval de numere consecutive care incepe cu numarul aleator produs de terminal.

Pentru a juca NOROC, participantul trebuie sa completeze cel putin o casuta in campul 3 al biletului. Numerele din campul 3 reprezinta factorul de repetare pentru jocul NOROC.

Rezultate Loto 6/49

rezultate-loto-6-49-1.jpgAceasta loterie a fost lansata pentru prima data in 1993 si a fost inspirata de celebrele loterii din Germania si Austria. De atunci, a devenit o alegere populara pentru multi romani care isi doresc sa castige premii mari cu numai cativa lei.

Fiecare bilet de Loto 6/49 contine sase numere, alese de catre jucatori dintr-un total de 49 de numere. In timpul extragerilor, sunt extrase sase numere castigatoare, precum si un numar suplimentar, care poate fi folosit pentru a castiga premii mai mici. In functie de numerele alese si de numerele castigatoare, jucatorii pot castiga sume impresionante de bani.

Cuponul de pariere este un formular pe care jucatorul selecteaza variantele de joc si numerele/optiunile alese. Este important de retinut ca acest document nu atesta participarea la joc si nu poate fi folosit pentru a revendica eventualele castiguri.

Biletul de joc, eliberat prin scanarea cuponului de pariere in terminalul loteristic sau prin selectarea manuala a numerelor/optiunilor pe touchscreen-ul terminalului, este singurul document valabil care dovedeste participarea la joc. Acesta contine informatii specifice si modalitatile de joc si numerele/optiunile alese/jucate de catre jucator.

Este important ca jucatorul sa verifice imediat dupa ce a primit biletul de joc daca numerele/optiunile selectate corespund cu cele imprimate de terminal, sa se asigure ca data tragerii este corecta si ca codul de bare este completat corespunzator. Responsabilitatea verificarii si confirmarii informatiilor de pe biletul de joc revine in intregime jucatorului.

La finalul tragerilor, 6 numere sunt extrase dintr-o urna care contine 49 de numere. Exista patru categorii de castiguri, in functie de numarul de numere ghicite: categoria 1 – toate cele 6 numere extrase, categoria 2 – 5 numere din cele 6 extrase, categoria 3 – 4 numere din cele 6 extrase, categoria 4 – 3 numere din cele 6 extrase.

Daca esti interesat sa joci la Loto 6/49, trebuie sa stii ca extragerile au loc de doua ori pe saptamana, in fiecare joi si duminica. In plus, exista si o extragere speciala de Craciun, care are loc pe 24 decembrie si ofera un premiu de milioane de euro. Pentru a putea juca, trebuie sa achizitionezi un bilet de la orice agentie Loto din tara sau sa joci online, prin intermediul site-ului oficial al companiei.

Pentru a putea verifica daca ai castigat la Loto 6/49, trebuie sa astepti anuntul oficial al rezultatelor, care este publicat de catre Loteria Romana. In plus, poti verifica rezultatele pe site-ul oficial al companiei sau poti astepta sa primesti un mesaj pe telefonul tau, daca ai jucat online.

Daca ai castigat la Loto 6/49, trebuie sa stii ca poti sa iti ridici premiul de la orice agentie Loto din tara sau de la sediul central al Loteriei Romane, in cazul castigurilor mai mari. De asemenea, daca ai jucat online, castigurile vor fi adaugate automat in contul tau de jucator.

Loto 6/49 este o loterie care a adus multe momente de fericire si bucurie pentru multi jucatori din Romania. De-a lungul anilor, s-au inregistrat castiguri impresionante, de la cateva sute de lei pana la milioane de euro. In plus, Loteria Romana a sustinut si diferite proiecte si cauze caritabile cu banii obtinuti din vanzarea de bilete la aceasta loterie.

Read More
1 year ago
589
1 year ago
590
1 year ago
700