Jocul responsabil: ce este si ce trebuie sa faca cazinourile

Home » Jocul responsabil: ce este si ce trebuie sa faca cazinourile

Jocul responsabil se refera la practicarea jocurilor de noroc intr-un mod care minimizeaza potentialele efecte negative pe care jocurile de noroc le pot avea asupra indivizilor si societatii.

Aceasta include recunoasterea si gestionarea riscurilor asociate jocurilor de noroc, precum si promovarea practicilor de jocuri de noroc sigure si sanatoase.

Exista mai multe principii cheie ale jocului responsabil, inclusiv:

 1. Jocurile de noroc ar trebui sa fie o forma de divertisment, nu o modalitate de a face bani: Jocurile de noroc ar trebui privite ca o activitate de agrement, nu un mijloc de a genera venituri. Aceasta inseamna ca oamenii nu ar trebui sa joace mai mult decat isi permit sa piarda si ar trebui sa fie pregatiti sa plece daca incep sa se confrunte cu probleme financiare sau personale ca urmare a jocurilor de noroc.

 2. Jocurile de noroc ar trebui sa se desfasoare intr-un mediu sigur si echitabil: cazinourile si alte unitati de jocuri de noroc ar trebui sa aiba masuri pentru a se asigura ca operatiunile lor sunt corecte si sigure si ar trebui reglementate pentru a asigura conformitatea cu aceste standarde.

 3. Jocurile de noroc nu ar trebui sa dauneze persoanelor sau societatii: jocurile de noroc nu trebuie sa duca la probleme sociale sau personale, cum ar fi datorii, probleme de relatie sau dependenta.

 4. Jocurile de noroc ar trebui sa fie responsabile din punct de vedere social: cazinourile si alte unitati de jocuri de noroc ar trebui sa ia masuri pentru a minimiza potentialele impacturi negative ale operatiunilor lor asupra comunitatii, cum ar fi sprijinirea organizatiilor locale si promovarea practicilor de jocuri de noroc responsabile.

Jocurile de noroc problematice, cunoscute si sub numele de dependenta de jocuri de noroc, sunt o tulburare grava care poate avea un impact negativ semnificativ asupra vietii unui individ. Unele dintre efectele jocurilor de noroc problematice includ:

 1. Probleme financiare: jocurile de noroc pot duce la probleme financiare, cum ar fi datorii, faliment si pierderea de active, ca de exemplu case si masini.

 2. Probleme legate de relatie: jocurile de noroc pot incorda relatiile cu prietenii si familia si poate duce la pierderea unor relatii importante.

 3. Probleme juridice: jocurile de noroc pot duce la probleme legale, cum ar fi atunci cand indivizii comit frauda sau furt pentru a-si finanta obiceiurile de jocuri de noroc.

 4. Probleme de sanatate: jocurile de noroc pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra sanatatii fizice si mentale a unei persoane, cum ar fi prin cauzarea de stres, anxietate si tulburari de somn.

 5. Probleme sociale: jocurile de noroc cu probleme pot avea, de asemenea, impacturi negative asupra societatii in ansamblu, cum ar fi prin contributia la dezvoltarea dependentei de jocuri de noroc in comunitate sau prin ducerea la o crestere a criminalitatii.

Rolul cazinoului

Cazinourile si alte unitati de jocuri de noroc pot practica jocul responsabil prin implementarea unei varietati de masuri menite sa minimizeze potentialele impacturi negative ale jocurilor de noroc asupra indivizilor si societatii.

Iata cateva exemple despre modul in care cazinourile pot practica jocul responsabil:

 1. Implementarea politicilor si programelor de jocuri de noroc responsabile: multe cazinouri au politici de jocuri de noroc responsabile care subliniaza angajamentul lor de a promova practici de jocuri de noroc sigure si sanatoase. Aceste politici pot include masuri precum oferirea de programe de auto-excludere, care permit persoanelor sa se excluda in mod voluntar din cazinou si furnizarea de informatii si resurse pentru a ajuta clientii sa practice jocurile de noroc responsabile.

 2. Furnizarea de formare pentru angajati: multe cazinouri ofera angajatilor lor programe de formare in domeniul jocurilor de noroc responsabile. Aceste programe ii ajuta pe angajati sa recunoasca semnele problemelor legate de jocurile de noroc si sa ajute clientii care ar putea intampina probleme legate de jocurile de noroc.

 3. Implementarea practicilor de publicitate responsabile: Cazinourile ar trebui sa se asigure ca eforturile lor de publicitate si marketing sunt conduse intr-o maniera responsabila si nu vizeaza populatiile vulnerabile si nu promoveaza comportamente de jocuri de noroc iresponsabile.

 4. Implementarea masurilor de prevenire a jocurilor de noroc pentru minori: cazinourile ar trebui sa aiba politici stricte pentru a preveni jocurile de noroc pentru minori, inclusiv verificarea varstei patronilor si utilizarea scanerelor de identificare pentru a preveni utilizarea de legitimatii false.

 5. Sprijinirea cercetarii si educatiei: Cazinourile pot sprijini, de asemenea, eforturile de cercetare si educatie legate de jocul de noroc responsabil, cum ar fi finantarea unor studii de cercetare sau parteneriat cu organizatii care se concentreaza pe probleme legate de jocurile de noroc responsabile.

Cazinourile ar trebui, de asemenea, sa implementeze un proces de auto-excludere pentru indivizi. Autoexcluderea dintr-un cazinou este un proces prin care o persoana se poate exclude voluntar dintr-o unitate de jocuri de noroc. Aceasta implica de obicei inscrierea persoanei pentru un program de auto-excludere, care poate fi oferit de cazinou sau de un organism de reglementare, cum ar fi o comisie de jocuri de noroc.

Odata ce o persoana s-a autoexclus dintr-un cazinou, nu are voie sa intre in cazinou sau sa participe la nicio activitate de jocuri de noroc acolo. Perioada de auto-excludere poate varia de la cateva luni la cativa ani, in functie de nevoile individului si de programul specific in care este inscris.

Programele de auto-excludere sunt concepute pentru a ajuta persoanele care simt ca jocurile de noroc devin o problema si care doresc sa ia o pauza de la jocurile de noroc. Aceste programe pot fi un instrument eficient pentru persoanele care se confrunta cu dependenta de jocuri de noroc sau care risca sa dezvolte o problema cu jocurile de noroc.

Cazinourile si alte unitati de jocuri de noroc sunt obligate sa onoreze cererile de auto-excludere si sa ia masuri pentru a preveni ca persoanele auto-excluse sa poata juca. Acest lucru poate implica utilizarea scanerelor de identificare pentru a preveni intrarea persoanelor auto-excluse in cazinou sau implementarea altor masuri, cum ar fi interzicerea persoanelor auto-excluse sa deschida conturi de credit sau sa primeasca materiale de marketing de la cazinou.

Autoexcluderea dintr-un cazinou este o modalitate prin care indivizii isi pot controla obiceiurile de jocuri de noroc si pot sa caute ajutor daca simt ca jocul lor devine o problema.

Exista, de asemenea, cativa alti pasi pe care oamenii ii pot face pentru a practica jocul responsabil, inclusiv:

 1. Stabilirea limitelor: este important sa stabiliti limite pentru cat timp si bani cheltuiti pentru jocuri de noroc. Aceasta include stabilirea unui buget pentru activitatile tale de jocuri de noroc si respectarea acestuia, precum si stabilirea de limite pentru timpul petrecut la jocuri de noroc.

 2. Cautati ajutor daca aveti o problema: daca simtiti ca jocurile de noroc incep sa va provoace probleme in viata dvs., este important sa cautati ajutor. Aceasta ar putea include discutia cu un prieten de incredere sau un membru al familiei sau cautarea sprijinului de la o organizatie profesionala, cum ar fi Gamblers Anonymous.

 3. A fi constient de riscuri: este important sa fii constient de riscurile asociate cu jocurile de noroc, cum ar fi potentialul de pierderi financiare si riscul de a dezvolta o dependenta de jocuri de noroc.

 4. Cautarea resurselor de jocuri de noroc responsabile: exista multe resurse disponibile pentru a ajuta oamenii sa practice jocurile de noroc responsabile, cum ar fi programele de auto-excludere, care permit persoanelor sa se excluda voluntar din unitatile de jocuri de noroc si programele de formare pentru angajatii cazinourilor in domeniul jocurilor de noroc responsabile.

Jocul responsabil este un concept important care are ca scop minimizarea impactului negativ al jocurilor de noroc asupra indivizilor si societatii. Practicand jocul responsabil, atat persoanele fizice, cat si unitatile de jocuri de noroc pot contribui la asigurarea faptului ca jocurile de noroc raman o forma sigura si placuta de divertisment.