Efectele pozitive si negative ale jocurilor de noroc asupra economiei

Home » Efectele pozitive si negative ale jocurilor de noroc asupra economiei

Jocurile de noroc sunt un subiect controversat in anumite privinte; cu toate acestea, nu se poate nega ca este o activitate ridicol de populara.

In 2019, se spunea ca piata mondiala a jocurilor de noroc valoreaza 58,9 miliarde de dolari si se preconizeaza ca aceasta cifra va creste in urmatorii cativa ani. De fapt, pana in 2024, ar putea fi in valoare de pana la 92,9 miliarde de dolari.

Este clar ca jocurile de noroc sunt o activitate larg raspandita, care nu va disparea prea curand. In 2020, industria a cunoscut o perturbare uriasa, la fel ca toate celelalte, datorita pandemiei COVID-19 in curs. In timp ce multe cazinouri terestre si locatii similare din intreaga lume au fost inchise, tot mai multi oameni s-au inscris la cazinourile online pentru a obtine solutia de jocuri de noroc. Si in timp ce evenimentele sportive majore au fost anulate sau amanate, oamenii care doresc sa parieze au recurs la jocuri de cazinou.

Pentru acest articol, vom ignora anul 2020 ca fiind un an neintrerupt din cauza pandemiei si ne vom concentra pe efectele jocurilor de noroc asupra economiei inainte de pandemie. Acum sa aruncam o privire asupra efectelor, atat pozitive, cat si negative, pe care jocurile de noroc le au asupra economiei.

Efecte pozitive

In primul rand, vom arunca o privire asupra cazinourilor terestre. Chiar daca jocurile de noroc online sunt mai populare, jocurile de noroc la un cazinou terestru sunt inca o industrie uriasa in sine. Urmatoarele locuri, in special, au reusit sa prospere datorita cazinourilor lor si multiplelor oportunitati de jocuri de noroc pe care le ofera:

  • Macao
  • Las Vegas
  • Monte Carlo
  • Orasul Atlantic

Cazinourile sunt deosebit de bune pentru economia locala, deoarece genereaza o gama larga de locuri de munca – cu cat site-ul este mai mare, cu atat exista mai multe locuri de munca. Ele atrag si turisti. Uriasele cazinouri au o multime de oferte de divertisment pe langa jocurile de noroc, cum ar fi numeroasele mega-statiuni din Macao, si sunt capabile sa atraga milioane de turisti care doresc sa-si cheltuie banii castigati cu greu pe sloturi si alte jocuri.

In unele locuri care sunt bine cunoscute pentru oportunitatile lor de jocuri de noroc, cazinourile au devenit o parte cheie a industriei turistice locale. Exista multe locuri de munca in alte zone pentru ca sunt atat de multi oameni care vin sa viziteze cazinourile. In Las Vegas, de exemplu, milioane de oameni il viziteaza in fiecare an pentru a juca jocuri de noroc, iar tot felul de companii si afaceri au aparut si sunt capabile sa prospere datorita intregului turism. Oamenii pot merge la Vegas pentru a juca noroc, si stau in hoteluri, mananca la restaurante, cumpara lucruri din magazine, urmaresc spectacole, viziteaza atractii turistice locale – toate aceste lucruri beneficiaza de comertul turistic si multe dintre ele nu ar prospera fara toate aceste cazinouri.

Deci, cum ramane cu cazinourile online? Principalul efect pozitiv pe care il au jocurile de noroc online asupra economiei sunt taxele. Jocurile de noroc la cazinourile online au fost vazute ca potential mai periculoase decat jocul la cazinourile de pe teren, deoarece cele online sunt mult mai accesibile. Prin intermediul unui simplu computer de acasa, puteti accesa cu usurinta mii de site-uri de jocuri de noroc si puteti petrece nenumarate ore jucand, totul fara a fi nevoie sa parasiti casa.

Cu toate acestea, in ultimii ani, anumite guverne au inceput sa faca legile lor, privind jocurile de noroc online, mai putin stricte. Principalul motiv pentru care au decis sa-l legalizeze sunt, desigur, banii. Prin legalizarea jocului de noroc online, guvernele il pot impozita si il pot folosi ca sursa suplimentara de venit. Acestea fiind spuse, merita subliniat ca operatorii de cazinouri nu sunt implicati doar pentru bani. Cei mai multi dintre ei accepta responsabilitatea pe care o au si doneaza in mod regulat fonduri pentru cauze bune, cum ar fi organizatiile caritabile pentru dependenta de jocuri de noroc.

Efecte negative

In timp ce jocurile de noroc pot avea destul de multe efecte pozitive asupra economiei, pot avea si unele negative.

Principalul efect negativ este dependenta de jocuri de noroc. Jocurile de cazinou, atat cele de pe uscat, cat si cele online, pot crea intr-adevar dependenta. Ceea ce ii determina pe oameni sa le joace prea mult este faptul ca ai sansa de a castiga bani reali. Majoritatea jucatorilor de noroc sunt suficient de sensibili pentru a-si respecta bugetul, sa nu exagereze si sa nu se lase dusi de val. Cu toate acestea, unii oameni care joaca jocuri de noroc ajung sa petreaca prea mult timp si bani jucand jocuri de cazinou.

In unele dintre cazurile mai extreme, oamenii ajung sa se indatoreze si se pot trezi sa se confrunte cu o serie de alte probleme. Unii oameni care sunt cei mai grav afectati de dependenta de jocuri de noroc pot ajunge chiar sa fie disponibilizati si sa-si piarda casele.

Oamenii dependenti de jocurile de noroc pot costa societatea, in general, mai mult decat cei care nu sunt dependenti de jocuri de noroc. De exemplu, multi ajung sa fie nevoiti sa se bazeze pe o anumita forma de beneficiu de stat, iar unii chiar necesita medicamente suplimentare si/sau tratament psihiatru pentru a-i ajuta sa depaseasca afectiunile fizice si mentale cu care s-au confruntat.

Mai este si faptul ca, cazinourile pot deveni prea de succes. Cand oamenii pariaza prea mult online, cheltuiesc sume mari de bani pe un site de jocuri de noroc, iar acei bani ar putea fi directionati catre alte lucruri, cum ar fi cheltuielile casnice si activitatile de agrement. Atunci cand un cazinou terestru atrage un numar mare de oameni, acest lucru poate fi bun pentru economia locala, dar exista riscul ca acest lucru sa afecteze negativ afacerile locale. Daca un cazinou are facilitati precum un bar si un restaurant adaugate, de exemplu, acest lucru creeaza mai multa concurenta pentru locatiile locale, care pot ajunge sa piarda bani.

Cu alte cuvinte, jocurile de noroc sunt ceva pentru care oamenii pot ajunge sa cheltuiasca prea multi bani. Daca se intampla acest lucru si exista un numar semnificativ de oameni care cheltuiesc sume mari pentru el, acest lucru poate avea un efect negativ asupra economiei, deoarece la jocurile de noroc sunt cheltuiti prea multi bani in detrimentul altor lucruri.

Cresterea industriei jocurilor de noroc

Dupa cum s-a mentionat in introducere, industria jocurilor de noroc aproape sigur va continua sa devina mai mare in urmatorii cativa ani. Se spera, evident, ca pe masura ce industria continua sa creasca, aceasta va avea mai multe efecte pozitive asupra economiei si mai putine efecte negative. Vor exista intotdeauna unele negative, dar acestea sunt in mare parte localizate si nu au un impact la fel de mare asupra economiei. Cu alte cuvinte, efectele pe care jocurile de noroc le au asupra economiei sunt in mare parte pozitive.

Daca luam acum in considerare pandemia, lucrurile bune pe care le poate aduce industria jocurilor de noroc sunt necesare mai mult decat oricand. Sigur, sunt multi oameni care nu isi permit sa joace si nu isi doresc in mod deosebit, dar sunt inca multi care pot si inca sunt o multime de cazinouri care profita de acest lucru.

In viitor, speram ca efectele negative ale jocurilor de noroc asupra economiei vor fi mai putin proeminente. Milioane de oameni si-au afectat finantele si au mai putini bani de cheltuit pe lucruri importante. Chiar daca jocurile de noroc online au devenit mai populare, speram ca oamenii au invatat sa fie mai cumpatati si ca urmare au mai putine sanse sa dezvolte probleme legate de jocurile de noroc.

Jocurile de noroc sunt o industrie uriasa care are tot felul de efecte. Indiferent daca joci cele mai recente sloturi Playtech pentru bani reali la un cazinou terestru sau faci un joc de sloturi gratuite Konami, ajuti industria sa creasca. In general, are un efect in mare parte pozitiv asupra economiei, deoarece creeaza si sprijina locuri de munca si poate ajuta locurile sa devina mai atractive pentru turisti. Jocurile de noroc online pot fi, de asemenea, benefice, deoarece pot fi folosite ca o modalitate prin care guvernul unei tari sa castige venituri suplimentare care pot fi cheltuite pentru proiecte comunitare importante si alte asemenea lucruri.

In ciuda reputatiei sale uneori negative, jocurile de noroc, in general, sunt de fapt un lucru bun. Un numar mare de oameni sunt angajati datorita acestuia si multi oameni se pot distra jucand jocuri de cazinou ca un hobby ocazional, deoarece exista o multime de cazinouri terestre si online disponibile. Efectele sale pozitive asupra economiei nu pot fi negate si de aceea tot mai multe tari din intreaga lume incep sa adopte o abordare mai relaxata a acesteia. Desi vor aparea intotdeauna probleme, asa cum sunt practic in orice alta industrie, jocurile de noroc sunt un lucru grozav pentru economie.